perjantai 6. maaliskuuta 2020

Karoliina ja vallaton pentu


Tuula Kallioniemen vuonna 2012 julkaistu Karoliinaja vallaton pentu kertoo Karoliinasta, jonka kummitäti Katri on ottamassa itselleen koiraa puoliksi Karoliinan kanssa. Sovittuna noutopäivänä Katri-täti joutuu kuitenkin sairaalaan ja Karoliinan perhe lähtee vanhempien vastustelusta huolimatta hakemaan koiraa, jonka Karoliina on jo etukäteen nimennyt Bambiksi.

Kasvattajalta haettava koiranpentu ei kuitenkaan ole mikään pieni Bambi, vaan leonberginkoira Arska, eikä pennun - pienen tai ison - kanssa alku olekaan aivan mutkatonta. Sisäsiisteyttä ei opita sormia napsauttamalla, eikä käskyjä opita päivässä tai parissa. Karoliinaa kuitenkin kannustaa kuitenkin halu kasvattaa oma pentu, ja tieto siitä, että Arska on kylässä vain pari päivää.
 Kouluaamuna Karoliina ei kuitenkaan malta jättää pentua kotiin, vaan päättää ottaa sen mukanaan kouluun. Kuitenkin, koulupäivän lopussa Arska katoaa, eikä koiraa meinaa löytyä mistään. Mutta miksi samalla luokalla olevalla Tytillä on yhtäkkiä oma pentu, ja miten tädille voi kertoa pennun kadonneen?

Karoliina ja vallaton pentu on helppolukuisen romaanisarjan kuudes osa, jossa riittää vauhtia ja toimintaa. Aiemmista kirjoista poiketen Vallaton pentu vaikutti kerronnaltaan aiempia osia tapahtumarikkaammalta, minkä voin kuvitella tekevän Karoliinan maailmasta hämmentävän, jos sarjaan hyppää nyt mukaan.  Karoliinan ja vallattoman pennun tarinaa siivittää Marika Maijalan ilmeikäs kuvitus

Teksti: Lauri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti