keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Muutosta ilmassaSiri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin

Peetun isän suurin intohimo on purjelentäminen. Isä on tarjonnut Peetulle harvinaisen tilaisuuden: kymmenen lentoa yhdessä kesän aikana. Tällä tavalla isä helpottaa Peetun odotusta. Peetun täytyy odottaa täysi-ikäisyyttä jotta hänen hoitonsa voivat jatkua leikkauksella. Leikkauksen jälkeen Peetu on vihdoinkin oma itsensä: poika.Lennoilla kaikki on kevyempää ja isä ymmärtää antaa tarpeeksi tilaa. Peetu pystyy puhumaan vapaasti. Äidistä joka väittää ymmärtävänsä ja tukevansa, mutta joka ei ole sisäistänyt mitään. Veljestä joka laukoo loukkaavia mielipiteitä peittääkseen muut tunteensa. Tyttöystävästä joka rakastui tyttöön.

Lento lennolta solmut löystyvät niin Peetun kuin isänkin elämässä. Tulevaisuus alkaa aueta uudella tavalla. Viimeisen lennon korkeimmassa kohdassa Peetu ajattelee:

”Minä olen ukkosmyrsky ja syöksyn taivaalta vailla pelkoa, mutta minä en sada maailmaan tuhoa tai kuolemaa, minun salamoideni sanoma on tämä:

Anna ihmisten nähdä toiset sellaisena kuin he itse haluavat.”


Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin kuvaa koskettavasti transnuoren sisäistä kasvua ja läheisten vaikeuksia ymmärtää ulkoista muutosta. Tarina tarjoaa tukea ja ajattelemisen aihetta niin nuorille kuin aikuisillekin.

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti