perjantai 12. toukokuuta 2017

Kuparisydän


Leena Lehtolainen: KuparisydänMaria Kallio (poliisi ja lakimies) on kotoisin Arpikylästä, pieni kaupunki Itä-Suomessa. Kaupunki on Joensuun lähellä, jossa Koivu (poliisi ja Maria Kallion hyvä ystävä) on töissä. Maria Kallio lähti Arpikylästä Helsinkiin 10 vuotta sitten. Nyt hän tuli takaisin ja asuu puoli vuotta Arpikylässä, koska sai töitä nimismiehen sijaisena. Hän muutti asumaan Pena-sedän taloon Penan Mikko-kissan kanssa, koska Pena sai sydänkohtauksen ja joutui sairaalaan. Hänen isänsä veli, Pena-setä, oli nuorena töissä kaivoksessa, mutta nyt hän on eläkkeellä ja kunnanhallituksen jäsen.


Kaupungin kaivos on nyt kunnostettu, ja sinne on tehty seikkailuluolat kaivoskäytäviin. Kaivoksen torniin on rakennettu näköalapaikka ja museo. Elämysmaan nimi on Vanha Kaivos ja sen avajaiset ovat tämän viikon perjantaina. Maria Kallio osallistuu tapahtumaan, jossa hän tapaa vanhat ystävänsä: Ella Virtasen (kunnan kulttuurisihteeri) ja hänen avomiehensä Matin, Seppo Kivisen (elämysmaan perustaja) sekä Tuija Miettisen (hammaslääkäri ja Johnny Miettisen vaimo) ja Johnny Miettisen (liikunnanopettaja ja Maria Kallion rakkaus viidentoista vuoden takaa), Meritta Flöjtin (taitelija ja ensimmäinen vihreän puolueen edustaja) ja hänen veljensä Jaska Korhosen, joka soittaa bändissä. Samana iltana Maria Kallio saa selville, että Johnny on ollut Merittalle mallina taulusarjaan ja heidän välillään on jotain erityistä, luultavasti rakkaussuhde. Silti Maria Kallio tanssii Johnnyn kanssa ja Johnny vetää hänet lähelleen ja suutelee. Se on ensimmäinen suudelma, jonka he ovat koskaan vaihtaneet.


Seuraavana aamuna kello seitsemän Antikainen Arpikylän poliisista soittaa Maria Kalliolle ja kertoo, että vanhalta Kaivokselta on löytynyt ruumis. Ritva Martikainen ulkoilutti aamulla koiraansa, ja koira löysi Maritta Flöjtin ruumiin. Ruumis on pudonnut noin 30 metriä Tornista. Toinen korvakoru puuttuu, mutta toisessa korvassa Merittalla on kuparinen sydänkoru.


Onko hänet murhattu? Kuka on murhaaja? Onko murhasta epäiltyjen joukossa Marian omia ystäviä?!


Lukekaa ”Kuparisydän”, kolmas selkokielelle mukautettu Maria Kallio -dekkari, ja saatte vastauksen kaikkiin kysymyksiinne. Tarina on kiehtova, jännittävä ja upea! Suosittelen lämpimästi!


 
Teksti: Alexandra (maahanmuuttaja, työharjoittelija, suomen kielen opiskelija)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti