maanantai 5. kesäkuuta 2017

Joka tulella leikkiiTess Gerritsen: Joka tulella leikkii


Tuli
Julia Ansdell ostaa roomalaisesta antikvariaatista nuottivihkon, jonka välistä hän löytää tuntemattoman säveltäjän Incendio-nimisen kappaleen. Kappale on todella vaikea soitettava jopa kokeneelle viulistille, millainen Juliakin on. Julian soittaessa kappaletta ensimmäistä kertaa tapahtuu jotakin kauheata: Julian kolmevuotias tytär muuttuu tunteettomaksi tappajaksi…
Läheiset epäilevät Julian mielenterveyttä, kun hän väittää kolmevuotiaan tyttärensä kykenevän suoranaiseen pahuuteen. Julia alkaa pelätä omaa lastaan. Koska väkivallanteot tapahtuvat aina silloin kun Julia on soittanut löytämäänsä kappaletta, hän alkaa selvittää kappaleen alkuperää ja historiallista taustaa. Roomalainen antikvariaattikauppias murhataan pian sen jälkeen kun Julia on kysynyt lisätietoja kappaleesta. Jäljet sekä Incendion alkuperän selvittäminen näyttävät pysähtyvän tähän kunnes Julia huomaa nuottivihkon takakannesta venetsialaisen osoitteen. Venetsiassa jäljet johtavat toisen maailmansodan juutalaisvainoihin. Juttuun kytkeytyy myös sotarikollisen lapsenlapsi, josta on tulossa Italian seuraava pääministeri.
Tess Gerritsen on itse säveltänyt kappaleen Incendio, ja sen esittää kansainvälisesti tunnettu viulisti Yi-Jia Susanne Hou.

Teksti: Sirkka                                                                                                             

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti