tiistai 9. toukokuuta 2017

Kuolemanspiraali

Leena Lehtolainen: KuolemanspiraaliMaria Kallio (poliisi) on nyt naimisissa Antti Sarkelan kanssa. Antti on töissä yliopistolla ja hän opettaa siellä matematiikkaa. He asuvat vanhassa talossa Espoossa. Maria Kallio on töissä Espoon poliisissa ja tekee eniten töitä Koivun (vanha ystävä) ja Pihkon kanssa. Hänen pomonsa on Jyrki Taskinen ja Mariasta hän on hyvä pomo. Maria Kallio on raskaana ensimmäistä kertaa ja muutaman viikon päästä jää äitiyslomalle.


Eräänä toukokuun aamuna Jyrki Taskinen ilmoittaa Maria Kalliolle, että edellisenä päivänä on tapahtunut surma. Noora Nieminen (taitoluistelija) löytyi auton tavaratilasta. Hänet oli hakattu kuoliaaksi. Kati Järvenperä löysi vanhan Mersun peräluukusta Nooran rumiin. Nooraa oli lyöty jollakin teräaseella. Noorasta löytyi multaa ja kivensiruja, joten surma on tehty jossain ulkona. Hän oli myös aivan märkä, mutta eilen satoi kaatamalla. Noora lähti eilen seitsemältä Matinkylän jäähallilta. Noora lähti sieltä kävellen kotiin. Nooran kotiin on jäähallilta vain kilometri. Luultavasti hänet on tapettu kotimatkalla.


Ennen kun Noora lähti jäähallilta, siellä oli: Nooran luistelupari Janne Kivi ja valmentajat Elena Grigorieva (20 vuotta sitten yksi parhaista Neuvostoliiton taitoluistelijoista) ja Rami Luoto. Kun Silja Taskinen (luistelija ja Jyrki Taskisen tytär) lähti hallilta, siellä oli myös Ulrika Weissenberg (taitoluistelijoiden puheenjohtaja).


Nooran kassi löytyy myöhemmin metsiköstä, joka on jäähallin ja Nooran kodin välissä. Kassissa ovat Nooran luistimet jotka ovat aivan veressä ja niiden alla on treenivaatteita. Nooraa on siis lyöty niillä.


Voisiko Ulrika Weissenberg olla murhaaja? Ulrika tuli eilen hallille ja riiteli Nooran kanssa. Noora inhosi Ulrikaa. Ulrika taas inhoaa kaikkia, jotka eivät tottele häntä. Entäpä Janne Kivi? Hän suuttui eilen Nooralle ihan täysin ja sanoi, että juuri nyt voisi vaikka tappaa Nooran. Oliko Elena Grigorievalla syy murhata Noora? Myös Elena ja Noora riitelivät ja huusivat toisilleen.


Patologilta saamme tietää, että Nooran hiuksista löytyi kynnenpala, joka oli lakattu punaisella lakalla. Sitä oli vaikea huomata veren seasta ja laboratorio tutkii sitä vasta nyt. Kenellä on sitten punaiset kynnet?


Aavemainen ja pelottava ”Kuolemanspiraali”, viides selkokielelle mukautettu Leena Lehtolaisen dekkari, piti minut hereillä koko yön! Uskallatko lukea sen?


 
Teksti: Alexandra (maahanmuuttaja, työharjoittelija, suomen kielen opiskelija)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti