maanantai 8. toukokuuta 2017

Ensimmäinen murhani

Leena Lehtolainen: Ensimmäinen murhani


Eräänä kesäkuun viikonloppuna kuoro I.O.L. (Itäsuomalaisten Osakuntien Laulajat) harjoittelee Peltosen kesähuvilalla Vuosaaressa. Mukana on kahdeksan ihmistä: Jukka Peltonen (huvilan omistajan poika), Jyri Lasinen, Tuulia Rajala, Mirja Rasinkangas, Piia Wahlroos ja hänen siskonsa Sirkku Halonen, Antti Sarkela ja Timo Huttunen.

Seuraavana aamuna Jukka lojuu matalassa vedessä rantakiviä vasten. Hän näyttää kalpealta ja hänellä on kauhea reikä päässään! Kuka on murhannut Jukan?!

Ylikonstaapeli Maria Kallio ja hänen työtoverinsa Koivu kutsutaan tutkimaan murhaa. He löytävät kiinnostavia ja järkyttäviä asioita Jukan elämästä. Jukka flirttaili Piian kanssa, ja Pialla on voinut olla suhde Jukan kanssa, vaikka hän on naimisissa Peterin kanssa. Ehkä Jukka uhkasi kertoa Peterille hänen suhteestaan Piian kanssa. Timo on nyt Sirkun kanssa ja oli mustasukkainen Jukalle, koska Sirkulla ja Jukalla oli ollut romanssi Saksassa. Jyri flirttaili Tuulialle. Tuulialla ja Jukalla oli kummallinen suhde - välillä he olivat ystäviä, välillä he seurustelivat. Jyri ihaili Jukkaa liikaa. Myös Mirjalla ja Antilla on rakkaussuhde. Mirja ja Tuulia vihaavat toisiaan. Kenellä oli syy murhata Jukka?!

Kun Maria Kallio tekee kotietsinnän Jukan asuntoon Iso Roballa, sieltä löytyy 100 litraa pontikkaa, siis laitonta alkoholia, ja puhelinvastaajasta epäilyttävä viesti A.M. nimiseltä ihmiseltä. Jukan elämä alkaa tuntua suureelliselta. Siinä on ollut viinaa, naisia ja rahaa. Kun tutkimus jatkuu, kysytään enemmän kysymyksiä kuin saadaan vastauksia. Liittyykö Jukka myös huumeisiin? Onko hän rikollinen? Viinanmyyjä? Huumekauppias?

Kirjan loppu tuo vastauksia lukijan kysymyksiin. En olisi voinut arvata, kuka murhaaja oli. Tyrmistyttävää!

Leena Lehtolaisen ”Ensimmäinen murhani” on myös minun ensimmäinen dekkari, jonka luen suomeksi selkokielellä. Olen nauttinut jokaisesta sivusta, toivottavasti nautitte myös!

 
Teksti: Alexandra (maahanmuuttaja, työharjoittelija, suomen kielen opiskelija)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti