keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Harmin paikka

Leena Lehtolainen: Harmin paikkaMaria Kallio on poliisi ja oikeustieteilijä. Hän on töissä Henttosen lakiasiaintoimistossa, Espoossa Tapiolassa. Vuosi sitten Maria Kallio oli poliisina Helsingissä. Silloin hän tapasi vanhan tuttunsa, Antti Sarkelan. Antti Sarkelan ystävä murhattiin, ja Maria tutki tapauksen. Maria rakastui Anttiin ja kuukausi sitten he päättivät yrittää yhdessä asumista.


Antin sisko Marita ja siskon mies Risto Hänninen asuvat heidän lähellä. Maritalla ja Ristolla on kaksospojat Mikko ja Matti. Risto täyttää 40 vuotta ja Antti ja Maria on kutsuttu mukaan juhliin. Juhla on järjestetty hienosti hoidetulla pihalla. Risto ottaa Antin ja Marian vastaan pihalla ja esittelee heidät muille vieraille. He tapaavat Kimmon (Riston veli) ja hänen morsiamensa Armi Mäenpään, Eki Henttosen (Marian pomo), lääkäri Erik Hellströmin, Antin vanhemmat, joilla on mukana Hännisten kaksospojat Matti ja Mikko, ja Armin siskon Mallu Laaksosen.  Maria ja Armi ystävystyvät heti ja sopivat tapaamisen seuraavaksi päiväksi kello kaksi.


Seuraavana aamuna Maria Kallio lähtee Armi Mäenpään luo pyörällä. Maria soittaa ovikelloa, mutta kukaan ei avaa ovea. Hän kiertää talon toiselle puolelle. Armin pihalla on niin paljon kasveja, että sinne on vaikea nähdä. Maria huutaa Armin nimeä, mutta kukaan ei vastaa. Hän astuu pensaiden läpi pihalle ja näkee pensaiden keskellä pöydän ja tuoleja. Pöydällä on mehukannu ja kaksi lasia. Maria kävelee pöytää kohti ja samalla näkee jalan. Armi makaa pensaan takana vatsallaan. Hän kokeilee Armin pulssia, mutta sitä ei tunnu. Hän kääntää Armin päätä varovasti. Joku on kuristanut Armin!


Kimmo Hänninen on pidätetty Armin murhasta. Kaikki rikoskomisario Pertti Strömistä lähtien ajattelevat, että Kimmo Hänninen on syyllinen. Myös Eki Henttonen ja lääkäri Erik Hellström ovat samaa mieltä. Poliisilla on todistaja, Kerttu Mannila, joka kuuli Armin ja Kimmon riitelevän. Hän kuuli, kuinka Armi puhui hyvin äkäisesti, eikä Armi yleensä suuttunut kenellekään. Poliisilla on myös muita perusteita: Kimmon seksuaaliset perversiot, tutkimusten mukaan Armin kuristajalla on ollut kummikäsineet ja Kimmon kumipuvusta löytyi sekä Armin vaatteiden kuituja että pihamultaa.


Maria Kallion mielestä Kimmo on syytön, mutta valitettavasti oikeus ei tee päätöksiä vaiston perusteella. Kuka Armin sitten kuristi, jos Kimmo on syytön? 


Vain Maria Kallio voi selvittää rikosta, joka saattaa hänet suureen vaaraan. ”Harmin paikka” on toinen selkokielelle mukautettu Maria Kallio -dekkari.
 
Teksti: Alexandra (maahanmuuttaja, työharjoittelija, suomen kielen opiskelija)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti