maanantai 26. kesäkuuta 2017

P R I D E


                      Maaginen tarina ystävyksistä, jotka löytävät salaperäisen kasvin, jonka avulla sukupuoli muuttuu toiseksi silmänräpäyksessä. Pojissa sukupuolet, sukupuoliroolit ja seksuaalisuudet sekoittuvat moneen otteeseen. Nopealukuinen nuorten aikuisten romaani miellyttää myös aikuista lukijaa syvällisellä teemojen käsittelyllään.

                      Tutustu lesboetsivä Renate Kressiin! Frankfurtissa murhataan brutaalisti seksuaalivähemmistöön kuuluvia naisia, mutta poliisi on hampaaton. Onneksi Renate Kress pelastaa päivän. Viihdekirjallisuutta, joka toimii myös matkakirjallisuutena. 

                      Ilmestys kertoo kahden erilaisen naisen, Johannan ja Sanjan, rakkaustarinan. Kirjallisuuden opiskelija Johanna rakastaa palavasti Sanjaa, mutta Sanjan Johannaakin suurempi  intohimo on tanssi. Riipivässä suhteessa kumpikin pakenee vuorollaan yhteisestä asunnosta naapurin Pietarin luokse. Ilmestys on kasvukertomus ja psykologinen ihmissuhdekuvaus.

                      Detroit on romaani jääkiekosta, kaukaloväkivallasta ja ystävyydestä. Ennen kaikkea se on romaani rakkaudesta, joka ei asetu jääkiekkomaailman raameihin. Detroit on kipeä ja raastava romaani. Lukuelämys, joka ei unohdu. 

                      Tampereella asuva homomies Mikael ottaa takapihalleen harhailleen peikon hoiviinsa hetken huumassa, mutta joutuu pian toteamaan itse jääneensä lumoavan peikon vangiksi. Klassikoksi noussut Ennen päivänlaskua ei voi -romaani esittelee vaihtoehtoisen maailmanjärjestyksen, jossa kansantaruista tutut peikot ovat luonnontieteellinen fakta.


Prideviikon lukuhaasteesta voit lukea Yöpöydän kirjat -blogista.


Teksti: Ella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti