perjantai 29. heinäkuuta 2016

Lyhyiden tarinoiden ystävilleJames, Peter: Rikoksen merkit – Roy Gracen ensimmäinen tapaus ja muita tarinoita

Tästä kirjasta voit valita, mitä haluat lukea: jännitystä, kauhua, kummitustarinoita, sci-fi kertomuksia. Tai lue vaikka kaikki. Osa tarinoista perustuu tositapahtumiin, kuten Maalauskurssi ja Aurinko on raa’annokan päällä.

Ranskalaisten impressionistien maalauksiin erikoistuneen gallerian omisti James DeVere Denempont. Hän oli erittäin arvostettu, koska tiesi tämän aikakauden taiteesta enemmän kuin kukaan muu. Lisäksi tiedettiin, että hän maksoi aina enemmän kuin muut tai hoiti merkittävien teosten myynnin usein jopa ennätyshintaan. Lisäksi Denempont oli erittäin luotettava, häneltä sai aina aitoa tavaraa. 
    

                                        

Kreivitär Romy Di Valieria Massino joutuu miehensä kanssa realisoimaan omaisuuttaan, koska palatsin korjaustyöt ovat kalliita. Siksi hän saapuu tapaamaan galleristia. Ongelmana on, että galleria sijaitsee Lontoossa ja taideteokset Firenzessä. Italiassa oleville taideteoksille on lähestulkoon mahdotonta saada tuontilupaa. Eniten maalauksista maksettaisiin New Yorkissa. Kreivitär punoo miehensä kanssa juonen, jonka avulla he voivat kuljettaa maalaukset salaa maasta. Pahaksi onneksi tullivirkailija löytää maalauksen matkalaukusta vaatteiden seasta.

Juliet ja Tony aikovat toteuttaa Tonyn pitkäaikaisen haaveen: maailmanympäripurjehduksen. Tämä on mahdollista nyt, kun kaikki kolme lasta ovat aikuisia ja he molemmat ovat eläkkeellä. Purjehduksen kestettyä kolme ja puoli vuotta, Juliet ehdottaa miehelleen, että he palaisivat takaisin Englantiin vähäksi aikaa. Syynä tähän on, että heille on syntynyt tällä välin kaksi uutta lastenlasta.
Matkalla nousee rajumyrsky, joka rikkoo purjeiden rullauslaitteen. Tony joutuu nousemaan ylös puomiin selvittämään sotkeutuneet köydet ja laskemaan keulapurjeen. Kiivetessään Tony saa sairaskohtauksen ja sotkeutuu köysiin. Sitten saapuvat linnut…

Michael Harrison ja hänen kaverinsa tekivät toisilleen mitä älyttömämpiä polttaripiloja. Varsinkin Michael kunnostautui inhottavien kepposten keksijänä. Kun tuli Michaelin polttareiden vuoro, ystävät päättivät maksaa hänelle potut pottuina. Ilta eteni ystävysten suunnitelmien mukaan, ja kaikki olivat juonessa mukana. Kun ystävät antavat Michaelille aikakauslehden, taskulampun, viskipullon ja radiopuhelimen, hän alkaa ihmetellä mitä oikein on tekeillä. Pakokauhu iskee, kun rahinan jälkeen kaikki kasvot ja äänet katoavat hänen ympäriltään. Myöhemmin kohtalo puuttuu peliin karmaisevalla tavalla.

Teksti: Sirkka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti