perjantai 20. joulukuuta 2013

Erikoinen matka
Amerikkalainen perheenisä ja aivokirurgi Eben Alexander sairastuu yllättäen vaaralliseen aivokalvontulehdukseen. Sairaalassa hän makaa viikon koomassa mutta tekeekin erikoista matkaa – tuonpuoleisessa. 

Ensimmäinen etappi on Manalassa: 
”Pimeää, mutta ei sokaisevaa pimeää – kuin vajonneena mutaan kykenisi samalla näkemään sen läpi. Tai sittenkin ryvettyneeseen hyytelöön.-- Lisäksi ääni: matala, rytmikäs jyskytys, kaukainen mutta kuitenkin voimakas, niin että jokainen jysähdys tuntuu tunkeutuvan suoraan lävitse.”

Sieltä Eben pääsee kauniin sävelmän ja puhtaan valkoisen valon avulla – vetämänä – Ytimeen:
”Näkeminen ja kuuleminen olivat sama asia paikassa, jossa nyt olin. Saatoin kuulla yläpuolellani leijailevien säkenöivien olentojen hopeanhohtoisen kauneuden ja nähdä niiden laulun riemukkaasti polveilevan täydellisyyden.”

Eben Alexander matkaa useita kertoja edes takaisin Manalan, jota hän nimittää myös Madonperspektiivimaailmaksi, ja Ydin-maailman välillä. Hän ei muista maanpäällistä elämäänsä. Ytimessä kauniit valo-olennot kertovat hänelle, että on olemassa muita, kehittyneempiä maailmoja. Valopallon välityksellä Jumala kuvaa hänelle maailmankaikkeuksia:
”-- rakkaus on niiden kaikkien kantava voima. Myös pahuus on läsnä kaikissa muissa maailmankaikkeuksissa, mutta vain häviävän pieninä määrinä. --  rakkaus (on) monin verroin sitä voimakkaampi suuremmassa mittakaavassa ja tulee loppujen lopuksi viemään voiton.”

Lopulta miehen on palattava takaisin tuonpuoleiselta matkaltaan. Lääkärit ja omaiset ovat jo valmistautuneet pahimpaan, kun yllättäen Eben herää koomasta ja nousee saman tien istumaan. Hän kuvaa toipumisaikaansa ja voimakasta haluaan päästä kertomaan kokemastaan. Eben kertoo miten hän ennen tätä erikoista matkaa tuonpuoleisessa uskoi ainoastaan tieteeseen ja tieteellisesti todistettuihin faktoihin. Nyt hän on täysin vakuuttunut, että ihmisen tietoisuus ei lopu kuolemaan, vaan ihminen elää ikuisesti. Aivokirurgina hän haluaa vakuuttaa kokemastaan myös kollegoitaan monin tieteellisin todistuksin, jotka ovat kirjan lopussa liitteenä.

Eben Alexander teki erikoisen matkan, jota ei voi rahalla hankkia. Mielenkiintoisesta kirjasta on tullut bestseller.

Pirjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti