maanantai 29. tammikuuta 2018

Sukusaaga 1900-luvun ympäristöstä


Barbara Taylor Bradford:  Cavendon Hall –sarja

Historialliset televisiosarjat sekä kirjat ovat nauttineet suurta suosiota jo useiden vuosien ajan. Eritoten Viikingit, Downtown Abbey, Game of Thrones sekä Tudors ovat nousseet esille, ja kaikille näille on yhteistä historiallisuuden lisäksi viittaukset Englantiin. Näissä sarjoissa riittää niin sotia, juonitteluita, yhteiskuntaluokkia kuin rakkauttakin.

Barbara Taylor Bradfordin Cavendon Hall -kirjasarjassa seikkaillaan samankaltaisten aiheiden sekä maisemien puitteissa. Sarjan keskiössä ovat kaksi sukua, Inghamit sekä Swannit. Inghamit ovat omistaneet vuosisatojen ajan Yorkshiressä Englannissa sijaitsevan sukutilan, ja Swannin suku on ollut heidän läheinen palvelijasukunsa lähes yhtä kauan. Sarja alkaa vuodesta 1913 ja matkaa ensimmäisen maailmansodan, Wall Streetin pörssiromahduksen sekä toisen maailmansodan kautta kohti 1900-luvun jälkimmäistä puoliskoa. Suurten haasteiden lisäksi perheillä on omia pienempiä huoliaan; salaisuuksia, skandaaleja ja suruja. Vastapainoa rankkoihin aikoihin tuovat rakkaus, yhteisöllisyyssekä toivo tulevaisuudesta.

Sarjasta on ilmestynyt jo kolme kirjaa: Uuden ajan portailla (2014), Muutoksen tuulia (2015), Sodan tuulet (2017). Neljännen osan suomennos julkaistaan myöhemmin. 

Barbara Taylor Bradford on kirjoittanut aiemminkin historiallisia sukusaagoja; Emma Hartesta ja hänen jälkeläisistään kertova kirjasarja alkaa myös 1900-luvun Englannista. Cavendon Hall -sarja antaa uusia näkökulmia 1900-luvun ensimmäisen puoliskon suuriin vaiheisiin. Vaikka maailma Inghamien ja Swannien ympärillä on murroksessa eikä mikään tule olemaan enää entisellään, he jaksavat puhaltaa yhteen hiileen ja astua kohti haasteita sekä parempaa huomista. 


Teksti: Ripsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti