perjantai 4. maaliskuuta 2016

Murhaaja menneisyydestä


Robert Galbraith: Pahan polku

Lähetiksi naamioitunut murhaaja tuo yksityisetsivä Gormoran Striken avustajalle Robin Ellacotille paketin jonka sisällä on polven alapuolelta katkaistu naisen jalka. Poliisi pyytää Gormorania miettimään mahdollisia epäiltyjä ja hän keksii neljä miestä, jotka voisivat olla karmivan paketin takana. Yksi heistä, mies jonka Gormoran aikoinaan auttoi toimittamaan vankilaan nimettömällä todistuksellaan, on postittanut ihmisen osan aiemminkin. Kaksi muuta miestä hän tuntee sotilaspoliisivuosiltaan ja neljäs on hänen viimeiseksi jäänyt isäpuolensa.

Viikon kuluttua poliisi löytää jalattoman nuoren naisen ruumiin. Poliisin tutkimus tuntuu keskittyvän vain Gormoranin ensimmäisenä nimeämään mieheen. Gormoran taas on vakuuttunut, että joku kolmesta muusta miehestä on ruumiita leikkelevä murhaaja. Lisäksi murhaaja ilmeisesti seuraa Robinia. Yksityisetsivätoimistolla on vain kaksi varjostustoimeksiantoa, joten Gormoran ryhtyy itse selvittämään missä hänen nimeämänsä epäillyt nykyään ovat. Uhkaavasta tilanteesta huolimatta Robin haluaa auttaa etsinnässä.

Alkaa haastava murhaajajahti jossa Gormoranin ja Robinin elämä on täynnä vaaroja ja tiukkoja tilanteita, niin töissä kuin kotona. Samalla lukija uppoutuu hengästyttäviä tilanteita ja yllättäviä paljastuksia vilisevään tarinaan. 

Pahan polku on Gormoran Strike –sarjan kolmas osa. Se on tähän mennessä aihepiiriltään rajuin, mutta myös koukuttavin dekkarisarjan osa.  Aiemmat osat ovat Käen kutsu ja Silkkiäistoukka. Kaikki kolme kirjaa ovat raikkaita ja kekseliäitä, eikä ihmekään, sillä Robert Galbraith nimimerkin takana on Harry Potter –kirjoistaan maailmankuulu J. K. Rowling.  

Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti